Make your own free website on Tripod.com
Bangsa Kita Dan Dimana Kita?

Tidak hairanlah jika dikatakan bahawa Bangsa Melayu terlalu leka dek buaian mimpi  yang di ulik oleh kemajuan yang direkacipta oleh permimpin Melayu kini.

Sesungguhnya Bangsa Melayu terlalu lalai tentang Agama dan adat resam serta tiang Agama yang didukung oleh Para Ulamak danPahlawan Melayu terdahulu. Tidakkah teringin wahai sahabat-sahabat seagama ku... kita berpaling sejenak dan berfikir apakah ertinya sebuah kemajuan yang di agong-agongkan oleh permimpin kita hari ini jika kemusnahan akhlak generasi muda (Islam) semangkin kemuncak.

Sahabat-sahabat ku sekelian marilah kita fikir-fikirkan, kenapa Bangsa lain (Cina) bergitu besungguh-sungguh menyokong kemajuan yang direka cipta oleh permimpin Melayu Yang Mudah Lupa Siapa Melayu....?

Zaman Tun Razak, kita berbangga dengan pembukaan Tanah Rancangan FELDA...tertapi pada masa itu adakah kita berfikir siapakah yang mengaut keuntungan? Bangsa CINA ..! Balak dikebas,kerja-kerja kontrak Tanah di beri kepada orang cina. Apa yang ada pada BANGSA MELAYU ? Hanya kuli batak. Kenapa Bangsa Cina tak berbunyi denga PEMBUKAAN FELDA?

Kerana dewan perniaga Cina Dapat keuntungan.Bergitulah wahai sahabat-sahabatku cuba kita berfikir sejenak, apakah ertinya kemajuan ini jika Bangsa dan Agama kita ditindas dalam Kesejukan Malam yang dibuai MIMPI NGERI.

Lihatlah dulu Bangsa CINA minta UNIVERSITI sendiri tak boleh, tapi sekarang apa dah jadi?

WAHAI SAHABAT-SAHABAT SEAGAMA DENGAKU.MARILAH KITA SAMA-SAMA BERDOA AGAR MELAYU TIDAK LEKA DIBUAI MIMPI DAN JANJI-JANJI YANG BELUM PASTI. WASSALLAMMUALLAIKUM 15/04/02